Skip to content

10 Lucruri pe care trebuie să le știi despre videochat

Tinerele care optează pentru o carieră în acest sector beneficiază de câștiguri financiare considerabile. Totodată, au un program flexibil, care le permite să gestioneze atât viața personală, cât și să lucreze în condiții deosebite. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le știi despre videochat. 

Astfel, numeroase studente sau angajate nemulțumite de locurile de muncă tradiționale. Acolo se simt neglijate, muncesc din greu sau obțin venituri mici. Ulterior, renunță la concepțiile învechite și se îndreaptă spre o carieră în domeniul videochat-ului. Societatea încă privește greșit o carieră de model de videochat, însă este normal. Vor mai trece decenii până se va accepta acest job așa cum este cu adevărat: corect, provocator și util. 

Despre Videochat

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre videochat: 

1. Un model de videochat poate obține venituri cuprinse între 1.000 și 10.000 de dolari pe lună. Acest lucru  implică, în medie, 40 de ore de muncă pe săptămână.

2. Femeile interesate să se alăture unui studio de videochat nu au nevoie de niciun tip de pregătire academică sau experiență anterioară. În schimb, este important să aibă un aspect plăcut, să posede cunoștințe de bază în limba engleză. Mai mult, trebuie să fie muncitoare, serioase și sociabile.

3. Este important de menționat că videochat-ul este o activitate economică legală în România încă din 2003.

Despre modele

4. În mod obișnuit, comisionul unui model de videochat este de 50%. 

5. Plata modelelor se efectuează de două ori pe lună pe baza unor acte adiționale. Aceste acte adiționale includ detalii precum sumele obținute pe fiecare site. În plus, impozitele plătite către stat, cursul valutar al zilei și totalul sumei ce trebuie achitate modelului.

6. Studiourile de videochat au permisiunea de a angaja doar persoane care au atins vârsta de 18 ani. Este indicat și să nu sufere de dizabilități psihice.

Program

7. Videochat-ul poate fi o opțiune viabilă atât pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani. La fel este și pentru cele de 30-35 de ani sau chiar de 40 de ani. Condiția este ca modelul să aibă un aspect tânăr și să se îngrijească adecvat. 

8. Un model de videochat care se află la începutul carierei își alege un nume de scenă (nickname). Pe acesta îl utilizează pentru a-și crea profiluri pe diverse site-uri.

9. Programul de lucru este flexibil. În mod obișnuit, există cinci ture pe săptămână, fiecare cu o durată de 8 ore. Însă este posibil să se lucreze și șase zile din șapte sau doar patru zile pe săptămână.

10 Lucruri pe care trebuie să le știi despre videochat

10. Paradoxal, membrii site-urilor de videochat nu caută neapărat nuditate și spectacole erotice, pe care le pot găsi gratuit pe Internet. Ceea ce își doresc este să socializeze, să se relaxeze sau să-și caute potențiali parteneri de viață.

În concluzie, trebuie să iei în considerare toate aceste aspecte relevante și să iei o decizie bine informată. Informează-te și, în cazul în care crezi că ești potrivită pentru acest job, poți programa un interviu. Acolo poți afla mai multe detalii și, eventual, poți începe o carieră în acest domeniu.

ro_RO