Skip to content

ȘTIRI VIDEOCHAT

Videochat în România​

Videochat în România

În România lucrează peste 400.000 de persoane în industria videochat-ului. „Industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă în România”, a spus președintele ANAF, Lucian Heiuș, adăugând că „sunt peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate la noi în țară”.

„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a mai declarat Heiuș.

„Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele”, a conchis el.

Sursă: Digi24

 

România, campioană la videochat

România este considerată a fi un important jucător în industria videochat-ului pentru adulți. Este cunoscută pentru furnizarea unor servicii de videochat de înaltă calitate și are o comunitate semnificativă de modele și performere de videochat. Acest lucru s-a datorat în parte accesului facil la internet cu lățime de bandă și disponibilității unor platforme de videochat din ce în ce mai avansate.

Mulți români, atât femei, cât și bărbați, lucrează ca modele în industria videochat-ului, interacționând cu utilizatori din întreaga lume. Există și agenții de recrutare și studiouri care susțin această comunitate. Acest sector a devenit o parte importantă a economiei în România și oferă oportunități de angajare și de venit pentru mulți.

Este important de menționat că, deși România este bine reprezentată în industria videochat-ului, această activitate este sub reglementare și supusă controversei, iar unele aspecte, cum ar fi protecția datelor și etica, au fost subiectul dezbaterilor. Indiferent de opinii, industria videochat-ului a avut un impact semnificativ în economia și societatea română.

Sursă: Adevărul

40% dintre femeile din România îşi fac veniturile din videochat

În România, tot mai multe femei aleg să devină modele de videochat. Această tendință a câștigat popularitate în ultimele decenii, depășind perioada comunistă și tabuurile anterioare. Majoritatea femeilor care se implică în această activitate au vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani, sau sunt tinere între 18 și 28 de ani, atrase de promisiunea unor câștiguri substanțiale. În calitate de reprezentante ale lumii contemporane, aceste femei au ales să urmeze această cale datorită potențialului financiar atractiv și rapid. Abilitățile lor în limbi străine, naturalețea și exuberanța sunt factori care le ajută să aibă succes în această industrie. 

Un raport realizat de Institutul Național de Statistică din România a dezvăluit că 33% dintre modelele de videochat care lucrează în studiourile de acest gen au vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, ceea ce înseamnă că mai multe tinere și adolescente sunt atrase de această ocupație în comparație cu femeile de peste 30 sau 40 de ani, care sunt mai puțin deschise către acest domeniu. Cu toate acestea, un total de 40% din toate femeile din România se implică în activități de videochat și obțin venituri semnificative din această profesie. Un aspect interesant este că atât fetele, cât și băieții consideră videochat-ul ca un domeniu promițător din punct de vedere financiar și îl aleg adesea încă din timpul studiilor universitare.

Sursă: Cancan

Motivele pentru care femeile iau calea videochat-ului

Indiferent de prejudecăți și scepticism, videochat-ul reprezintă o sursă stabilă de venit. Nu este necesar să depășești anumite bariere de vârstă pentru a te implica. Există site-uri de videochat non-adult unde nu trebuie să te expui fizic sau să faci activități sexuale explicite, ci să interacționezi vizual. Acesta este unul dintre motivele pentru care, în marile orașe și județe din România, videochat-ul este o ocupație căutată. Chiar și în cazul videochat-ului pe site-uri pentru adulți, fiecare model își stabilește limitele personale și nu face ceea ce nu dorește sau depășește confortul său.

Femeile aleg să urmeze calea videochat-ului dintr-o serie de motive variate. În cele din urmă, dorința de a câștiga un venit mai bun și mai consistent este un factor central. Ele au avantajul de a fi plăcerea vinovată a bărbaților, care, în același timp, sunt cei care formează cererea pieței. Pentru unele femei, acesta poate începe dintr-o curiozitate care se combină cu nevoia financiară. Puterea exemplului joacă un rol semnificativ în această poveste, cu alți membri ai comunității care confirmă valabilitatea acestei alegeri, trecând din vorbe în fapte. Aceasta conferă mai multă încredere fetelor. În plus, există cazuri în care necesitatea urgentă de bani a determinat femeile să se implice în activități de videochat pentru o perioadă, urmând să se retragă ulterior. Cu toate acestea, multe se întorc în acest domeniu după ce realizează că oferă o alternativă mai profitabilă pe piața muncii.

Calificare pentru videochat

Tendința de alegere a videochat-ului ca sursă de venit este în creștere, în special printre femeile foarte tinere, dar deja majore, care doresc să-și contureze propriile venituri. Această tendință este susținută de creșterea numărului de studiouri de videochat și de oportunitățile pe care le oferă. Cererile constante pentru angajări confirmă această creștere. Răspunsul la întrebarea „de ce?” devine evident când ne uităm la condițiile în care lucrează. Mai degrabă decât a fi condiții, acestea reprezintă confort și avantaje. Munca se desfășoară în mod transparent și legal, ceea ce face ca modelele de videochat să se simtă complet mulțumite. 

Devenirea unui model de videochat nu necesită un stagiu de pregătire formală, dar implică cunoașterea tehnicilor de prezentare și a unor secrete pentru a atrage atenția. Fetele care doresc să devină modele de videochat beneficiază de instruire și chiar de cursuri de limbi străine. De când au introdus aceste cursuri și numeroase alte beneficii, inclusiv bonusuri la angajare în funcție de contract, au demonstrat încă o dată că sunt jucători serioși pe piață. Fetele sunt motivate de potențialul financiar și, ca urmare, au înregistrat o creștere semnificativă a cererilor de angajare. Acest lucru îi bucură, deoarece au reușit să schimbe percepția asupra videochat-ului.

Cu un număr tot mai mare de persoane care aleg să urmeze o carieră în videochat, pare că viitorul va aduce o migrație semnificativă către astfel de domenii. Cel puțin în rândul tinerilor, piața muncii începe să se schimbe semnificativ față de ceea ce am fost obișnuiți să vedem până acum.

Câștigul lunar din videochat

România este clasată ca fiind cea mai mare piață de videochat din lume, conform unor clasamente neoficiale, urmată de Columbia și Rusia. Numărul româncelor care aleg să se implice în această ocupație este în creștere, iar țara noastră a devenit lider de piață în această industrie, cu un număr semnificativ de persoane angajate în acest domeniu. Cu toate acestea, câștigurile lunare ale unei persoane care lucrează în videochat pot varia semnificativ.

Cei care aleg să se implice în videochat mizează adesea pe potențialul de câștiguri mari, însă este important de menționat că acest lucru nu este garantat și depinde de mai mulți factori. Un anunț de angajare pentru o videochatistă indică că câștigurile lunare pot varia între 1000 și 10.000 de euro. În plus, se oferă bonusuri între 500 euro și 1000 euro la angajare, precum și comisioane de până la 70% net.

Cerințele pentru candidați sunt relativ simple: trebuie să aibă 18 ani împliniți și să posede cunoștințe de limba engleză la nivel conversațional. Anunțurile de angajare specifică faptul că programul de lucru este opțional, cu o durată de 5-8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. De asemenea, se precizează că imaginile vor fi difuzate doar în străinătate, fiind blocat accesul din România.

Sursă: Digi24

Se câștigă mai bine în videochat decât în IT?

În piața IT din România, salariile variază între 500 de euro pe lună și până la 10.000 de euro pe lună. În comparație, majoritatea modelelor din industria de videochat câștigă venituri relativ modeste. „Veniturile modeste în această industrie se situează în general între 1.000 și 2.000 de euro pe lună, ceea ce, ținând cont de nivelul standard al salariilor din România, este un rezultat bun. Poate părea forțat să afirmăm că videochat-ul aduce mai mulți bani decât IT-ul, dar este evident că videochat-ul generează venituri semnificative și merită aceeași atenție ca industria IT”, a concluzionat Doru Șupeală, cunoscut consultant în afaceri.

În ceea ce privește procentul din PIB pe care îl aduce industria videochat, Șupeală a subliniat că este dificil de făcut o estimare precisă. El a explicat: „Firmele din această industrie nu sunt reglementate sau înregistrate în mod uniform, așa cum se întâmplă în cazul firmelor IT care caută să beneficieze de reduceri de taxe. Pentru firmele de videochat, nu există astfel de reguli, așa că unele sunt înregistrate ca servicii de management, altele ca servicii de divertisment, iar altele ca servicii de IT. În plus, există mulți freelanceri în această industrie care lucrează individual și primesc plățile în conturile personale”.

Specialistul a adăugat că industria videochat este comparabilă cu cea a IT-ului, în sensul că angajează un număr semnificativ de persoane și generează venituri substanțiale. El a subliniat importanța ca statul român să efectueze statistici și să le publice, pentru a înțelege în mod clar dimensiunile acestei industrii.

Sursă: Adevărul

Ce ar trebui să știi despre videochat?

În calitate de modele de videochat, beneficiezi de flexibilitate și control asupra programului de lucru, dar și de venituri peste medie. Site-urile de videochat de încredere pun un accent deosebit pe protejarea identității, asigurându-se că datele personale și activitățile modelelor sunt în siguranță. Studiile au arătat că, în urma obținerii de sume semnificative de bani, multe tinere au ales să își dedice mai mult timp videochat-ului, fiind motivate de câștigurile realizate încă din primele zile.

Cu toate acestea, este esențial ca modelele să fie conștiente de toate aspectele din acest domeniu, să respecte regulamentele site-urilor partenere și să acționeze cu responsabilitate. Cu tehnologia în continuă dezvoltare și o cerere în creștere, industria videochatului rămâne o opțiune viabilă. Pentru cele mai populare modele, platformele online oferă în mod periodic bonusuri semnificative, în plus față de veniturile constante și cadourile de care se bucură orice tânără carismatică și comunicativă din acest domeniu. Este important de menționat că alegerea unui domeniu precum cel prezentat mai sus necesită încredere deplină în sine, precum și în corpul său, la fel de mult ca și plăcerea de a cunoaște oameni noi și de a comunica cu aceștia.

Divertisment online pentru adulți

Industria de divertisment online pentru adulți reprezintă un fenomen global care a experimentat o dezvoltare remarcabilă în ultimii ani. În permanență, sute de mii sau chiar milioane de bărbați se conectează pe site-urile de videochat, în căutarea conversațiilor cu fete frumoase din întreaga lume și sunt dispuși să plătească pentru această experiență.

Prin urmare, modelele online au oportunitatea de a câștiga venituri semnificative și chiar de a câștiga prestigioase premii internaționale în cadrul diferitelor festivaluri de profil. Mai multe fete din România au reușit să atingă astfel de performanțe, ceea ce le-a permis să ducă o viață care amintește de viața unei vedete.

Site-urile de videochat oferă o oportunitate de a reuși în industria de divertisment online pentru adulți. Pe parcurs, fetele descoperă care dintre aceste site-uri sau platforme se potrivește cel mai bine cu aspirațiile lor și, astfel, își construiesc propriul drum către succes.

Profită și tu de șansa de a străluci pe cele mai renumite site-uri de videochat din întreaga lume! Succesul aduce cu sine oportunități financiare semnificative și poate transforma visele în realitate, oferindu-ți o viață plină de satisfacții!

ro_RO