Skip to content

Primele zile ca model de chat

Multe fete doresc să se alăture industriei de videochat și să lucreze într-un studio. Însă din cauza lipsei de experiență, simt o anxietate considerabilă în privința primelor zile de muncă. Poate și tu te regăsești în această situație, cu emoții mari. Chiar dacă ai citit multe despre videochat și despre ce presupune să fii un model, tot mai ai întrebări. În plus, te întrebi despre ce ar trebui să faci în primele zile ca model de chat.

Este esențial să alegi un studio care oferă training, făcut de un trainer cu experiență. Pentru a-ți explica detaliile  și pentru a te asigura că echipa te susține și îți oferă confort și înțelegere.

Metode de training

Desigur, metodele de training variază de la un studio la altul. De asta, o discuție inițială cu trainerul este crucială. Trainerul ar trebui să-ți ofere o perspectivă clară asupra muncii de videochat. Trebuie să discute despre tipurile de membrii de pe site. De asemenea, să explice ce își doresc aceștia să experimenteze. Să identifice orice rezerve sau reticențe pe care le-ai putea avea (în funcție de nivelul tău de deschidere mintală). În cele din urmă, vei observa că multe dintre limitele autoimpuse nu îți afectează integritatea și nu schimbă cine ești.

Este crucial să înțelegi că contractul pe care îl semnezi cu agenția sau studio-ul nu te obligă să faci ceva anume. Ești în control total asupra ta și a corpului tău. Dacă simți că cineva te forțează pentru a face ceva ce nu îți dorești, ar trebui să încetezi colaborarea.

Training la Studio

După această discuție, trainerul ar trebui să-ți prezinte site-urile cu care studio-ul lucrează. Mai ales, să-ți explice modul de funcționare al fiecărui site. Dacă lucrezi pe mai multe site-uri în același timp, este important ca trainerul să-ți ofere o prezentare detaliată pentru fiecare site. Deoarece nu ai experiență în acest domeniu, începerea lucrului pe un singur site ar fi o alegere bună. Poți interacționa cu membrii și le poți răspunde fiecăruia în parte și le poți acorda atenția cuvenită. Astfel, poți construi o clientelă loială care te va susține constant. Ești nouă în domeniu și studio-ul cu care colaborezi te obligă să lucrezi pe mai multe site-uri încă de la început. Acest lucru ar trebui să-ți ridice semne de întrebare. Poate să indice că studio-ul este interesat doar de câștiguri pe termen scurt. Pe de altă parte, nu îți acordă importanță sau confortul necesar.

Primele zile ca model de chat​

Când intri în camera de videochat, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să încerci să te relaxezi cât mai mult. Nu trebuie să uiți că nimeni nu este acolo să te judece. Oamenii accesează aceste site-uri pentru a se relaxa, a se distra și a purta conversații plăcute. Limbajul trupului tău este esențial în aceste momente.

Încearcă să zâmbești des, să fii amabilă, relaxată și să privești direct în camera atunci când discuți cu cineva. Contactul vizual este foarte important pentru a construi o relație cu membrii. Poți să asculți muzică, să cânți dacă crezi că ai voce sau să dansezi dacă simți că vrei să faci asta. Dacă vrei ca imaginea ta să fie clară și de calitate, este important să faci mișcări lente și senzuale. Persoanele cu care interacționezi pe site vor aprecia acest aspect!

Naturalețea unui model

Fii naturală pentru că membrii apreciază foarte mult autenticitatea, chiar dacă uneori te simți stângace în anumite situații. Discută despre ceea ce îți dorești, iar dacă cineva deschide un subiect despre care nu știi nimic, nu te simți prost. Nimeni nu are cunoștințe despre toate subiectele și nu e nicio rușine că nu ești informată despre mașini, de exemplu. Zâmbește frumos și spune-i că nu ești familiarizată cu acel domeniu, dar că ai fi interesată să afli mai multe despre subiect. Autenticitatea ta, cu toate trăsăturile tale și defectele tale, este cel mai subestimat atu al unui model de videochat. 

Primele zile ca model de chat

Într-un cuvânt, fii relaxată și pozitivă. La urma urmei, ai început un nou capitol în viața ta, care îți poate oferi o viață așa cum ți-ai dorit, și chiar mai mult decât ai sperat. Bucură-te pentru schimbarea din viața ta, bucură-te de faptul că experimentezi ceva nou, bucură-te că îți vei crea noi prieteni și vei avea discuții interesante cu oameni interesanți, adesea subestimați.

În concluzie, dacă se întâmplă ca studioul pe care l-ai ales să nu îți ofere confortul necesar pentru a fi tu, nu te da bătută! Sunt multe alte studiouri care au în spate o echipă de profesioniști. Aceștia sunt dispuși să te ajute la orice pas în evoluția ta în cariera de model de videochat.

ro_RO